Gå direkte til indhold

Billetter

OL-billetterne blev revet væk, og der kommer desværre ikke flere OL-billetter til salg i Danmark. De danskere, der nåede at sikre sig OL-billetter, vil på grund af OL-udskydelsen fra 2020 til 2021 blive kontaktet direkte af Billetlugen.

Opdateret 19. juni 2020

DIF og Billetlugen satte den 4. juli 2019 præcis 1.461 billetter til salg til OL i Tokyo 2020. Billetterne blev revet væk, og der kommer desværre ikke flere OL-billetter til salg på det danske marked. Der har været en kæmpe efterspørgsel på billetterne i hele verden - ikke mindst hos værtsnationens egne borgere. 

”Omkring 7,5 millioner japanere registrerede sig til at få billetter til OL. Og de ønskede alle at købe mere end en billet per person. Det siger lidt om, hvor stor efterspørgslen var på de knap otte millioner billetter, som samlet set blev sat til salg. Man kan måske sammenligne det med, hvis Rolling Stones skulle spille på en lille cafe i København med plads til 100 personer," siger Jakob Draminsky, der er OL-presseansvarlig for det danske hold.

OL er udskudt - hvad nu?

De danskere, der nåede at sikre sig billet til OL, før det blev udskudt til 2021, står nu tilbage med spørgsmålet: 'Hvad nu med mine OL-billetter?' Svaret er, at de skal væbne sig med tålmodighed, men at alle, som har købt billet gennem Billetlugen, vil blive kontaktet direkte via e-mail med henblik på afklaring af deres situation.

Man må dog påregne en del ventetid, inden henvendelsen kommer. Der er mange praktiske ting, der skal afklares, og desuden behandler Billetlugen i øjeblikket en lang række henvendelser i forbindelse med andre arrangementer, som er blevet aflyst eller udsat på grund coronakrisen. Vi henstiller derfor til, at man ikke kontakter Billetlugen direkte, men afventer henvendelsen fra dem.

Organisationskomitéen Tokyo2020 har dog allerede meldt følgende principper ud:

- Billetter til sessioner i 2020 gælder også til tilsvarende sessioner i 2021 i det omfang, det er muligt.

- Skulle det vise sig, at det ikke er muligt (fordi der eksempelvis benyttes en anden arena med mindre tilskuerkapacitet), vil man være berettiget til refundering af billetprisen.

- Hvis man har billetter til OL i 2020 og ikke har mulighed for/lyst til at komme til Japan i forbindelse med OL i 2021, så er man berettiget til refundering af billetprisen.

- Deadline for refundering af billetter er endnu ikke lagt fast.

Man må forvente at udskydelsen af OL til 2021 betyder, at nogle billetter vil blive returneret. Derfor har Billetlugen valgt at oprette en venteliste for dem, der er interesseret i at købe returnerede OL-billetter.

Fra DIF's side beklager vi dybt, at OL ikke kan afvikles i sommeren 2020 som planlagt. Det gør vi både over for atleter, gæster, partnere, tv-seere og til de danskere, som havde købt billet for at kunne støtte op om danskerne. Men vi synes også, at det er den rigtige beslutning situationen taget i betragtning.

Der er endnu ikke offentliggjort et program for, hvornår de enkelte idrætsgrene afvikles i 2021.